Over Lisette

Het liefst ben ik in de natuur; een almaar veranderend landschap van seizoenen, kleuren en vormen met na elke bocht en achter elke heuvel een nieuwe ontdekking. Wandelen door de duinen, schelpen zoeken op het strand, kamperen met ons oude vw busje of uitstaren over zee. Thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Kunst is mijn creatieve uitlaatklep waar ik buiten de lijntjes mag kleuren en mijn eigen weg mag volgen. Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst; een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Textuur en kleur staan centraal, waarbij ik naast acrylverf soms ook olieverf, pastel, potlood, mixed media en textiel gebruik.

Tijdens het schilderen ontstaat er een verhaal en haal ik steeds meer details naar voren. Maar niet teveel, want ik wil graag ruimte laten voor jouw eigen fantasie. Regelmatig maakt mijn kunst verhalen los; over een verre reis of een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!