Weven (down the rabbit hole)

Zoals je weet ben ik nogal een creatieve duizendpoot die niet alleen schildert, maar (o.a.) ook illustreert, haakt en breit. In 2014 bedachten mijn vriendinnen een workshop voor mijn vrijgezellenfeestje – iets creatiefs dat zelfs ik nog nooit had gedaan. Lastige opgave, maar het was ze gelukt: weven. En na die ene middag voelde ik al een klik met deze techniek en ook de dame die de workshop gaf zag al dat dit wel goed ging komen.

Toeval of het lot? Mijn aangetrouwde tante heeft een weefopleiding gevolgd en leerde mij weven, bij haar thuis op haar getouw. Mijn eerste project was deze kussenhoes. Via via kreeg ik een kleine Glimåkra met vier schachten waarop ik een heel aantal sjaals maakte. En inmiddels ben ik de trotse bezitter van de oude 1.40 m. brede Leclerc Colonial met acht schachten van mijn tante.

Vorig jaar kwam hier een Ashford knittersloom bij. En als je denkt dat een hevelriet getouw minder ‘echt’ is dan mijn Leclerc? Niks daarvan! Het zijn gewoon twee heel verschillende dingen. Op mijn Leclerc kan ik grote projecten in ingewikkelde patronen weven. Maar hij is zo groot, dat hij in z’n eigen kamer moet staan en het weefklaar maken is een leuke, maar flinke klus. Weven op een hevelriet is simpeler en sneller (binnen een uurtje ben je weefklaar), je kunt gezellig aan de eettafel weven en – het mooiste! – je kunt er breigarens op weven. De groene sjaal maakte ik van Drops Alpaca.

Voor ik begon met weven was ik al gewaarschuwd; als het weven je te pakken krijgt, laat het je niet meer los. Op een blog las ik eens ‘Down the rabbit hole of weaving’ en ik kan het niet mooier verwoorden!

Wil je meer zien rondom weven? Op Ravelry post ik vanaf nu mijn projecten (weven, breien, haken).

Author: Lisette

Geïnspireerd op de natuur maak ik abstracte schilderijen en tekeningen. Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op. Meer zien? Bekijk de Collectie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *