Nieuwe verhalen

Er staan twee nieuwe schilderijen in de serie Dreamscape in de collectie. Ze zijn gebaseerd op verhalen en laten veel ruimte voor jouw eigen fantasie.

Noorderzeelicht
We weten zoveel van sterren en planeten, maar nog steeds is 80 procent van onze zeebodem niet in kaart gebracht. Fascinerend toch? Het fantasielandschap in dit nieuwe schilderij kan evenwel boven als onder water bestaan. Het is aan jou welk verhaal dit werk bij je oproept. Voor mij is het een onontdekte onderwaterwereld met levende ‘kwalachtige’ bloemen, een oase en een aurora-achtig spel van licht. Het werk ontstond na een documentaire over ‘kwelwater’ – dit is zeer zout water dat naar de bodem van de zee zakt en daar een meer met een heel eigen ecosysteem vormt. Zo vormt het water in water! Het riep voor mij de vraag op; wat kan er nog – onontdekt – op de bodem van de zee liggen?

Meer informatie over ‘Noorderzeelicht’

De processie
In het nieuwe schilderij De processie zitten allerlei abstracte figuren die in een optocht de berg op lijken te lopen. Waar ze heen gaan en waarom is een raadsel. Dat is het heerlijke aan schilderen; je hoeft niet alles uit te leggen. De verhalen ontstaan soms tijdens het schilderen en hoe langer ik naar dit schilderij kijk, hoe meer ik er zelf ook nog in ontdek.

Meer informatie over ‘De processie’

Author: Lisette

Met de natuur en ‘gevonden materialen’ als inspiratiebron maak ik eigenzinnige schilderijen, tekeningen en ontwerpen van textiel. Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op. Meer zien? Bekijk de collectie of neem een kijkje achter de schermen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *