Van takjes en botjes tot schilderij

Aan elk schilderij gaat een heel proces vooraf. Zo’n proces is voor een groot deel bewust; van eerste schets tot eindresultaat. Maar er zit ook altijd een onbewust component in. Dat zijn de dingen waardoor ik me (vaak ongemerkt) laat inspireren. Vaak zie ik achteraf pas hoe dat precies zit…

slider-hout-botje

Als ik door de duinen wandel, neem ik van alles mee naar huis. Een mooie veer, verweerde stukjes hout of door de zon gebleekte botjes. Die grillige vormen en texturen zijn zo fascinerend mooi! Het is niet zo dat ik ze nateken, maar al die vormen zitten eigenlijk gewoon in mijn hoofd.

slider-workinprogress1

Tijdens het schilderen heb ik altijd een doekje in de buurt waarop ik restjes verf kan opmaken. Eigenlijk is het schetsen met verf, waarbij ik experimenteer met nieuwe vormen en kleuren. In dit soort schetsen zie ik de vormen terug van al die dingen die mij in de natuur zo inspireren. De ideeën die hieruit ontstaan, gebruik ik vervolgens weer in mijn schilderijen.

€32,00 | Treeline mini #15 | 20x20 cm | Acryl op doek

In dit nieuwe schilderijtje zie je mooi hoe alles samenkomt…

Bewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *