Broche uit het boek Vilt & vintage
ketting-vilt
Etui van vilt uit het boek Vilt & vintage

Textiel

Van wolvilt en ‘gevonden’ materialen ontwerp ik sieraden en accessoires. Ik vind het heerlijk om op brocante markten en in kringloopwinkels te struinen naar materialen die ik kan verwerken tot kettingen, broches, ringen en kleine accessoires. Een enkele knoop of een stukje vintage kant vormen de basis voor een heel nieuw sieraad. Door de beperkte beschikbaarheid van deze materialen is elk sieraad uniek. Ik werk het liefst met wolvilt – een materiaal met een mooie kwaliteit en een pure uitstraling.

Hier vind je een kleine selectie van de beschikbare collectie. Deze en meer sieraden zijn t/m 27 mei 2017 te zien in de expositie Horizons

Zelf maken?

In mijn boek Vilt & vintage vind je 16 patronen waarmee je sieraden, hoesjes, etuis en interieurdecoraties maakt van lapjes vilt gecombineerd met haken, knoopjes, kant en stukjes stof. Geen felle kleuren, maar natuurlijke tinten en mooie kleurencombinaties; perfect voor in je interieur en bij je outfit. Neem ook eens een kijkje op little Z handmade, mijn handmade & lifestyle blog. Hier vind je creatieve tips op het gebied van haken, breien, vilt en papier en je vindt er gratis haakpatronen.

 

Verkooppunten: Bol.com | Hobbyhuis Hillegom | Diezijner Groningen