Sketchdag Arnhem 2019

Door alle drukte rondom mijn workshops was ik helemaal vergeten dit bericht online te zetten. Begin oktober deed ik mee aan de Sketchdag Arnhem – een fantastische nieuwe ervaring om met andere mensen buiten te schetsen. Ik ben iemand die het liefst alleen werkt, lekker rustig in mijn atelier of in de natuur op een stil plekje. Zomaar ‘en publiek’ schetsen vind ik – hoe ervaren ik ook ben – nog steeds best spannend. Voorbijgangers komen immers over je schouder meekijken en als ik lekker zit te tekenen, heb ik daar helemaal niet zo’n behoefte aan ;) Tja, ik ben ook maar een mens he.

Samen schetsen

Het leuke van zo’n sketchdag is, dat je in kleine groepjes aan het schetsen bent. Een heel andere ervaring! En gezellig ook, want tijdens de dag en na afloop gaan alle schetsboeken rond en worden de resultaten uitvoerig besproken.

We hebben – heerlijk in het najaarszonnetje – geschetst aan de Rijnkade. Een prachtige plek en na een tijdje schetsen verdwijnt de wereld om je heen. Zo zen! Het schetsen middenin de stad vond ik lastiger, daar kon ik niet zo makkelijk in dat zen moment raken. Ach, ik ben nou eenmaal meer een natuurmens dan een stadsmens.

Het uitzicht
Het resultaat

Urban of rural sketching

Urban sketching ga ik zeker nog eens doen, hoewel ik me denk toch meer aangetrokken voel tot het schetsen buiten de stad. En als ik dat zo opschrijf, besef ik weer dat ‘wij mensen’ het landschap echt niet alleen maar verpesten. De elementen die de mens aanbrengt in het landschap – zoals een kerk, een houten hek of, zoals in mijn schets, een oude werf – maken het landschap juist zo interessant om te tekenen.

Lees hier waarom je meer buiten zou moeten schetsen

Author: Lisette

Met de natuur en ‘gevonden materialen’ als inspiratiebron maak ik eigenzinnige schilderijen, tekeningen en ontwerpen van textiel. Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op. Meer zien? Bekijk de collectie of neem een kijkje achter de schermen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *