“Lisette maakt schilderijen met sierlijke lijnen en spannende kleurencombinaties, waarmee ze je uit de realiteit haalt en in mysterieuze landschappen neerzet”

Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, het landschap en (volks)verhalen. Mijn schilderijen gaan vaak over het samenspel tussen mens en natuur die samen, goedschiks of kwaadschiks, het landschap vormgeven. Structuur en kleurgebruik staan centraal, waarbij ik naast acrylverf soms ook olieverf, potlood en pastel gebruik. Ik werk grotendeels intuïtief. Laag voor laag speel ik met kleuren, patronen en texturen. Opbouwen, weghalen en weer toevoegen… Het resultaat is een dromerige sfeer met landschappen in een eigenzinnig kleurenpalet. Eigenlijk stap je in elk schilderij een klein droomwereldje binnen, waarbij er veel ruimte is voor jouw eigen verhaal. Regelmatig maken mijn schilderijen verhalen los over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Ik volgde een grafische opleiding en schildercursussen bij verschillende kunstenaars. Voor Forte uitgevers schreef ik twee creatieve boeken over vilt: ‘Kerst in huis’ en ‘Vilt & vintage’. Naast mijn werk als marketeer/grafisch vormgever vormt schilderen (en weven, haken en werken met vilt) een uitlaatklep waarbij ik mijn eigen creatieve pad kan volgen.

Bij schilderijen vind je een overzicht van mijn werk en op mijn journal vind je nieuws, kijkjes achter de schermen en diy inspiratie. Wil je meer weten over mijn handgemaakte sieraden of ben je op zoek naar creatieve diy inspiratie? Kijk dan eens op mijn handmade & lifestyle blog little Z handmade.