Over Lisette

Lisette is kunstenaar en ontwerper. Haar werk, geïnspireerd op de natuur en op ‘gevonden’ materialen, is opgenomen in de collectie van Galerie-Kunstuitleen Bollenstreek.

Het liefst ben ik buiten, wandelend door bos of duin. Van deze wandelingen neem ik van alles mee naar huis; takjes, botjes, blaadjes, veertjes en steentjes. Al die vormen, kleuren en structuren die de natuur te bieden heeft vormen een enorme inspiratiebron. Ik werk gelaagd en grotendeels intuïtief; opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan schilderijen vol details in eigenzinnige kleuren.

“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik veertjes, schelpen en verhalen”

Mijn schilderijen gaan over het samenspel tussen mens en natuur die samen, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven. In mijn landschappen vervaagt de grens tussen natuur en menselijk ingrijpen, totdat niet meer duidelijk is wat een gebouw is en wat een rots. In deze grotendeels abstracte landschappen laat ik veel ruimte voor jouw eigen fantasie. Regelmatig maken mijn schilderijen verhalen los over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging.

Sieraden

Naast schilderijen maak ik sieraden van vilt. Hiervoor ben ik altijd op zoek naar mooie, tweedehands materialen om te hergebruiken. Van kraaltjes, takjes, schelpen of vintage kant maak ik nieuwe sieraden. Ik combineer ze met wolvilt, één van mijn favoriete materialen vanwege de veelzijdigheid en de mooie beschikbare kleuren. Voor Forte creatief schreef ik twee boeken: Vilt & vintage en Kerst in huis.