“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik veertjes, schelpen en verhalen”

Het liefst ben ik buiten; wandelen door bos, hei en duin, kamperen in het gras met ons busje of uitstaren over zee. Thuiskomen met zakken vol stenen en schelpen, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën. De veelheid aan vormen, kleuren en structuren die de natuur te bieden heeft, nodigt telkens weer uit om te tekenen en schilderen.

We zijn geneigd te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooiste zijn, maar de realiteit is vaak anders. De mens bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. Mijn werk gaat over het samenspel tussen mens en natuur die samen, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Zachte kleuren en structuren staan centraal, waarbij ik naast acrylverf soms ook olieverf, potlood en pastel gebruik. Zoals ons landschap ontstaat, ontstaan ook mijn schilderijen en tekeningen; gelaagd en grotendeels intuïtief – opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan abstracte voorstellingen waarin de grens tussen natuur en menselijk ingrijpen vervaagt en die veel ruimte laten voor jouw eigen interpretatie. Regelmatig maken mijn schilderijen verhalen los over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Lisette volgde een grafische opleiding en teken-en schildercursussen bij verschillende kunstenaars. Haar werk is opgenomen in de collectie van Kunstuitleen Bollenstreek.