Over Lisette

Lisette (1978) woont in het westen van Nederland, vlakbij duin en strand. Naast kunstenaar is zij grafisch vormgever. Haar schilderijen gaan over het samenspel tussen mens en natuur. Lisette’s werk is opgenomen in de collectie van Kunstuitleen Bollenstreek.

“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik veertjes, schelpen en verhalen”

Het liefst ben ik buiten, wandelend door bos of duin. Van deze wandelingen neem ik van alles mee naar huis; takjes, botjes, blaadjes, veertjes en steentjes. Al die vormen, kleuren en structuren die de natuur te bieden heeft vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor mijn schilderijen en sieraden. Structuur en kleurgebruik staan centraal, waarbij ik gelaagd en grotendeels intuïtief werk; opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan landschappen en sieraden vol details in eigenzinnige kleuren.

Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn. Maar de realiteit is vaak anders. De mens bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. Mijn werk gaat over dit samenspel tussen mens en natuur die samen, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven. In mijn schilderijen vervaagt de grens tussen natuur en menselijk ingrijpen, totdat niet meer duidelijk is wat rots is en wat gebouw. Er blijft veel ruimte over voor jouw eigen verhaal. Regelmatig maken mijn schilderijen verhalen los over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Bij schilderijen vind je een overzicht van mijn werk. Vind je het leuk om een kijkje te nemen in mijn creatieve proces? Lees dan de artikelen onder Achter de schermen. Zelf creatief aan de slag? Bij Inspiratie vind je DIY projecten en boekreviews. Heb je een vraag of heb je interesse in een bepaald werk? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging.