Ik woon in het westen van Nederland, vlakbij bos, duin en strand. Het liefst ben ik buiten; wandelen door de duinen, schelpen zoeken op het strand, kamperen met ons oude VW busje of uitstaren over zee – thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

Ons landschap vertelt voor mij een verhaal – van eeuwenoude geologische processen en de invloed van de mens tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Niet zo gek dus dat de natuur mijn grootste inspiratiebron is.

“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

 

Zoals het landschap ontstaat, ontstaan ook mijn schilderijen – een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Structuur en kleurgebruik staan centraal, waarbij ik naast acrylverf ook olieverf, potlood en pastel gebruik. Zo ontstaan abstracte landschappen vol subtiele details en kleuren die veel ruimte laten voor jouw eigen fantasie. Regelmatig maken mijn schilderijen verhalen los over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken!

Mijn werk is opgenomen in de collectie van Kunstuitleen Bollenstreek en voor Forte creatief schreef ik twee boeken over werken met vilt.

Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op.

Je tekeningen zijn echt fraai! Heerlijk als zich zulk moois ontwikkelt zonder echt ingrijpen. Leuk om mee bezig te zijn ook… bijna therapeutisch en jouw rustige kleurkeuze maakt het af.

Els

Lisette maakt prachtige schilderijen met sierlijke lijnen en spannende kleurencombinaties, waarmee ze je uit de realiteit haalt en in mysterieuze landschappen neerzet.

Meliza de Vries