Ik woon in het westen van Nederland, vlakbij duin en strand. Het liefst ben ik buiten: wandelen door de duinen, schelpen zoeken op het strand, kamperen met ons VW busje of staren over zee – thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Ons landschap vertelt een verhaal, van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de realiteit is vaak anders. De mens bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. Mijn schilderijen gaan over dit samenspel tussen mens en natuur die samen, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaan ook mijn schilderijen; een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Tijdens het werken groeit er een verhaal en haal ik steeds meer details naar voren. In mijn kunst laat ik veel ruimte voor jouw eigen fantasie. Regelmatig maken mijn schilderijen verhalen los, bijvoorbeeld over een verre reis of een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken!

Lisette maakt abstracte kunst met een verhaal, geïnspireerd op de natuur en ons landschap. Met haar werk wil ze mensen raken en uitnodigen hun eigen verhaal te vertellen bij wat ze zien. Lisette heeft jarenlange ervaring als grafisch vormgever en tekstschrijver en ze kreeg les van verschillende kunstenaars. Haar werk is opgenomen in de collectie van Kunstuitleen Bollenstreek en voor Forte Creatief schreef zij twee boeken over werken met vilt.

Samenwerken?

Tekst, webredactie & ontwerp

Je tekeningen zijn echt fraai! Heerlijk als zich zulk moois ontwikkelt zonder echt ingrijpen. Leuk om mee bezig te zijn ook… bijna therapeutisch en jouw rustige kleurkeuze maakt het af.

Els

Lisette maakt prachtige schilderijen met sierlijke lijnen en spannende kleurencombinaties, waarmee ze je uit de realiteit haalt en in mysterieuze landschappen neerzet.

Meliza de Vries