Als kind was ik al gefascineerd door het landschap – een almaar veranderend samenspel van kleuren, texturen, geluiden en geuren met na elke bocht en achter elke heuvel een nieuwe ontdekking. Nog steeds ben ik het liefst in de natuur: wandelen door de duinen, schelpen zoeken op het strand, kamperen met ons oude vw busje of uitstaren over zee – thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. Ons landschap vertelt een verhaal – van eeuwenoude geologische processen tot de invloed van de mens en de kleinste voetafdrukken van een vogel. Mijn werk gaat over dit samenspel en het verhaal van mens en natuur die samen, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Over het proces

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst; een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Textuur en kleur staan centraal, waarbij ik naast acrylverf soms ook olieverf, pastel, potlood, mixed media en textiel gebruik. De ideeën voor mijn schilderijen beginnen in mijn schetsboeken, dagboekaantekeningen en foto’s. Tijdens het intuïtieve proces begint er een verhaal te ontstaan en haal ik bepaalde elementen naar voren, waarbij ik ervoor zorg dat het geheel voldoende abstract blijft. Die gelaagdheid en de abstractie zorgen ervoor dat jij zelf het verhaal in mijn schilderijen kunt ontdekken. Regelmatig maakt mijn kunst verhalen los; over een verre reis of een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Naast mijn werk als grafisch ontwerper / tekstschrijver is kunst mijn creatieve uitlaatklep waar ik buiten de lijntjes mag kleuren. Mijn werk is opgenomen in de collectie van Kunstuitleen Bollenstreek en voor Forte Creatief schreef ik twee boeken over werken met vilt. Ben je zelf creatief? Neem eens een kijkje bij mijn Journal, hier deel ik veel creatieve inspiratie.

 

Geselecteerde exposities

2019 | Atelierroute Hillegom 
2018 | Solo expositie ‘Landschap vol verhalen’ Bibliotheek Lisse
2017 | Solo expositie ‘Horizons’ Bibliotheek Voorschoten
2017 | Solo expositie ‘Horizons’ Bibliotheek Leiden
2016 | Groepsexpositie ‘Winterklaar’ Bollenstreek In Beeld (BIB)
2016 | Galerie KuCo Katwijk
2016 | Solo expositie Noordwijk Buiten
2015 | Solo expositie Gemeente Lisse
2014 | Solo expositie ‘Onderkomens’ Bibliotheek Lisse
2014 | Solo expositie ‘Onderkomens’ Bibliotheek Nieuw-Vennep

Publicaties

Artikel ‘Sieraden van vilt’, 2018 – Handwerken zonder grenzen
Boek ‘Vilt & vintage’, 2014 – Forte uitgevers
Boek ‘Kerst in huis’, 2013 – Forte uitevers