Over Lisette

Het liefst ben ik buiten: wandelen door de duinen, schelpen zoeken op het strand, kamperen met ons oude vw busje of uitstaren over zee – thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

Als kind was ik al gefascineerd door ons landschap – een almaar veranderend samenspel van kleuren, texturen, geluiden en geuren met na elke bocht en achter elke heuvel een nieuwe ervaring. Ons landschap vertelt een verhaal – van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Met mijn kunst vertel ik dit verhaal.

In de galerie vind je een overzicht van mijn werk. In mijn journal zie je kijkjes in mijn proces en je vindt er creatieve inspiratie.

Naast mijn werk als grafisch ontwerper / tekstschrijver is kunst mijn creatieve uitlaatklep waar ik buiten de lijntjes mag kleuren. Ik kreeg les van een aantal inspirerende kunstenaars, waaronder Jacqueline van den Bos (abstract) en Marianne Bartels (aquarel). Mijn werk is opgenomen in de collectie van Kunstuitleen Bollenstreek en voor Forte Creatief schreef ik twee boeken over werken met vilt.

Over mijn werk

Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. Mijn werk gaat over dit samenspel tussen mens en natuur die samen, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst; een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo haal ik steeds meer details naar voren, waarbij ik ervoor zorg dat het eindresultaat nog grotendeels abstract blijft. Zo blijft er ruimte over voor jouw verhaal. Regelmatig maakt mijn kunst verhalen los; over een verre reis of een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Geselecteerde exposities

2019 | Atelierroute Hillegom 
2018 | Solo expositie ‘Landschap vol verhalen’ Bibliotheek Lisse
2017 | Solo expositie ‘Horizons’ Bibliotheek Voorschoten
2017 | Solo expositie ‘Horizons’ Bibliotheek Leiden
2016 | Groepsexpositie ‘Winterklaar’ Bollenstreek In Beeld (BIB)
2016 | Galerie KuCo Katwijk
2016 | Solo expositie Noordwijk Buiten
2015 | Solo expositie Gemeente Lisse
2014 | Solo expositie ‘Onderkomens’ Bibliotheek Lisse
2014 | Solo expositie ‘Onderkomens’ Bibliotheek Nieuw-Vennep

Publicaties

Artikel ‘Sieraden van vilt’, 2018 – Handwerken zonder grenzen
Boek ‘Vilt & vintage’, 2014 – Forte uitgevers
Boek ‘Kerst in huis’, 2013 – Forte uitevers