Nieuw huis en atelier

We zijn ‘druk’ aan het genieten van ons nieuwe huis. Van een klein naar een groter huis gaan, betekent ook dat je andere meubels nodig hebt. De eettafel lijkt ineens een bijzettafel en de kasten ‘verdwijnen’ zo ongeveer in de ruimte. We hebben besloten om niet in een keer alles nieuw te kopen, dus we accepteren dat het er nu even ‘raar’ uitziet. In de tussentijd zoeken we de meubels rustig bij elkaar via Marktplaats, kringloop en brocante winkeltjes. Het krijgt inmiddels steeds meer vorm en we hebben al wat juweeltjes op de kop getikt, zoals een prachtige, grote buffetkast en een designer stoeltje.

Eén van de kamers die al wel af is, is mijn nieuwe atelier (aka de zolder). Zo’n fijne en inspirerende plek werpt meteen al vruchten af. Kijk je mee?

IMG_20150830_120334Ik kocht dit bureau van Ikea. het is in hoogte verstelbaar, dus perfect om zowel aan te tekenen als staand aan te schilderen. De kruk en de kastjes zijn ook van Ikea. Verstopt achter het bureau zie je nog twee groene ladekastjes. Lades zijn trouwens de beste opbergplek! Je kunt materialen heel compact per soort opbergen en deze lades kun je volledig uit het kastje trekken, zodat je ze naast je neer kan zetten zodat je overal goed bij kan.

IMG_20150831_164217Die tafel moest natuurlijk meteen uitgeprobeerd worden! Deze kleine illustraties maakte ik met pen en aquarel

IMG_20150906_123110Ook de (veld)ezel kreeg een plek in het atelier. Hier zie je een schets in acrylverf. Met een passe partout zoek ik vervolgens naar mooie composities. Deze compositie was de schets voor het schilderij Landschap van dromen. De veldezel gaat trouwens wel vervangen worden door een atelierezel. In ons oude huis had ik er geen ruimte voor, dus ik ben dolblij dat ik eindelijk plek heb voor een echte ezel!

IMG_20150829_131717Deze houten ladenkastjes (te koop bij 4Art) zijn perfect voor het opbergen van potloden, pennen en pastelkrijt. Ik kocht er nog een paar bij, dus ik heb er nu vijf. Zoals ik al zei; ik ben dol op lades!

Dit was een kleine tour door mijn (nu nog heel nette) atelier. Ik zal over een poosje weer wat foto’s laten zien. Ongetwijfeld is er dan alweer van alles veranderd…

Author: Lisette

Met de natuur en ‘gevonden materialen’ als inspiratiebron maak ik eigenzinnige schilderijen, tekeningen en ontwerpen van textiel. Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op. Meer zien? Bekijk de collectie of neem een kijkje achter de schermen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *