Travel art kit in een blikje

Met de vakantie in aantocht was ik op zoek naar een manier om zo compact mogelijk mijn tekenmaterialen mee te nemen. Wij kamperen in een oud VW busje, heel knus maar ook weinig ruimte. Nou levert dat ene etuitje niet echt problemen op, maar ik hou wel van een uitdaging dus ik zocht uit hoe klein ik een travel art kit kon maken.

Op internet is veel inspiratie te vinden van mensen die een mini travel art kit maken in een klein blikje. Bijvoorbeeld in zo eentje als deze, van Barkleys.

De inhoud: 2B potlood, 4 Inktense aquarelpotloden, 4 napjes aquarelverf, aquarelpenseel, penseel met waterreservoir, kneedgum, schuurpapier (i.p.v. puntenslijper), stukje keukenpapier en schetspapiertje.

Zagen

Alles moet natuurlijk zo klein mogelijk zijn, dus de potloden heb ik doormidden gezaagd en ik zaagde een stukje van het aquarelpenseel af. Je kunt ook reispenselen kopen, maar dit spaarde weer zo’n 20 euro uit ;) Ja, ik weet het; kort handvat, maar bij kleine tekeningetjes vind ik dat korte handvat niet zo’n bezwaar.

Water meenemen

De grootste uitdaging was ‘hoe neem ik water mee?’. Ik begon met een dagcreme tester, maar dat neemt nog best wat ruimte in. Uiteindelijk kocht ik een Sakura Koi water Brush met waterreservoir. Het verminkte penseel is hiermee niet echt meer nodig, maar omdat het een van mijn fijn werkende penselen is mag hij toch mee.

Napjes vastzetten

De napjes had ik vastgezet met dubbelzijdig tape. Een vriendin (aangestoken door mijn foto op Insta) loste het nog slimmer op; met zelfklevend magneetplaat! Veel makkelijker, dus dat heb ik meteen aangepast. Zo kan ik de napjes verplaatsen en eruit halen.

Mengbakje

Ik wil aquarelverf in het dekseltje kunnen mengen, maar mengen op metaal kan niet; dat levert losse druppels op die overal heen vloeien en niet goed mengen. Omdat ik nergens een goede oplossing kon vinden, ben ik zelf gaan puzzelen en kwam met deze oplossing. Smeer de binnenkant van de deksel in met acrylmedium. Op deze ondergrond kun je aquarelverf wel mengen. Om echte mengbakjes te maken, maakte ik vakjes met 3D Glossy accents. Ik heb het niet getest, maar ik vermoed dat je dit ook met lijm kunt doen. Als het maar niet teveel wegvloeit, zodat het als een ‘dijkje’ opdroogt en het moet natuurlijk watervast zijn.

Zo, kom nu maar op met die vakantie!