Travel art kit in een blikje maken

Barkleys-travel-art-kit

Voor de vakantie maakte ik een travel art kit in een blikje; een heel klein setje met daarin de teken-en schildermaterialen die ik nodig heb voor onderweg. Wil je zoiets zelf maken? Ik laat je zien hoe je dat doet.

Met de vakantie in aantocht was ik op zoek naar een manier om zo compact mogelijk mijn tekenmaterialen mee te nemen. Wij kamperen in een oud VW busje, heel knus maar ook weinig ruimte. Nou levert dat ene etuitje niet echt problemen op, maar ik hou wel van een uitdaging dus ik zocht uit hoe klein ik een travel art kit kon maken.

Je art kit maken

Blikje: Barkleys (of ander klein blikje)

Inhoud: 2B potlood, 4 (Inktense) aquarelpotloden, 4 napjes aquarelverf, aquarelpenseel, penseel met waterreservoir, kneedgum, schuurpapier (i.p.v. puntenslijper), stukje keukenpapier en schetspapiertje.

Potloden op maat zagen

Alles moet natuurlijk zo klein mogelijk zijn, dus de potloden heb ik doormidden gezaagd en ik zaagde een stukje van het aquarelpenseel af. Je kunt ook reispenselen kopen, maar dit spaarde weer zo’n 20 euro uit ;) Ja, ik weet het; kort handvat, maar bij kleine tekeningetjes vind ik dat korte handvat niet zo’n bezwaar.

Water meenemen

De grootste uitdaging was ‘hoe neem ik water mee?’. Ik begon met een dagcreme tester, maar dat neemt nog best wat ruimte in. Uiteindelijk kocht ik een Sakura Koi water Brush met waterreservoir. Het verminkte penseel is hiermee niet echt meer nodig, maar omdat het een van mijn fijn werkende penselen is mag hij toch mee.

Aquarel napjes vastzetten

De napjes had ik vastgezet met dubbelzijdig tape. Een vriendin (aangestoken door mijn foto op Insta) loste het nog slimmer op; met zelfklevend magneetplaat! Veel makkelijker, dus dat heb ik meteen aangepast. Zo kan ik de napjes verplaatsen en eruit halen.

Een mengbakje maken

Ik wil aquarelverf in het dekseltje kunnen mengen, maar mengen op metaal kan niet; dat levert losse druppels op die overal heen vloeien en niet goed mengen. Omdat ik nergens een goede oplossing kon vinden, ben ik zelf gaan puzzelen en kwam met deze oplossing. Smeer de binnenkant van de deksel in met acrylmedium. Op deze ondergrond kun je aquarelverf wel mengen. Om echte mengbakjes te maken, maakte ik vakjes met 3D Glossy accents. Ik heb het niet getest, maar ik vermoed dat je dit ook met lijm kunt doen. Als het maar niet teveel wegvloeit, zodat het als een ‘dijkje’ opdroogt en het moet natuurlijk watervast zijn.

Zo, kom nu maar op met die vakantie!

Meer inspiratie

Bij inspiratie vind je meer ideeën en DIY projecten.

Author: Lisette

Met de natuur en ‘gevonden materialen’ als inspiratiebron maak ik eigenzinnige schilderijen, tekeningen en ontwerpen van textiel. Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op. Meer zien? Bekijk de collectie of neem een kijkje achter de schermen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *