Kobor Garens en de schoonheid van verval

Kobor Garens in Mijdrecht is een verborgen pareltje met een waardevolle schat. Koos Koopman verkoopt hier het restant van zijn bijzondere garenbedrijf, nog zo’n 50 ton aan alle mogelijke materialen en kleuren. Ik kocht er 5 kg tweedgaren om mee te weven en ik kon meteen mijn andere passie botvieren; fotografie. De kas is in een prachtige staat van verval. Laat je niet misleiden door mijn foto’s; die zijn gemaakt in de meest rommelige – en dus voor de foto’s mooiste – hoekjes. In een groot deel van de kas staat het garen gesorteerd op materiaal. En Koos weet precies waar alles ligt, dus even vragen en hij loodst je direct naar de juiste plank of doos.

Author: Lisette

Met de natuur en ‘gevonden materialen’ als inspiratiebron maak ik eigenzinnige schilderijen, tekeningen en ontwerpen van textiel. Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op. Meer zien? Bekijk de collectie of neem een kijkje achter de schermen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat ‘rommel’ zo mooi kan zijn. Prachtige foto’s. Echt kunst met prachtige kleuren en garens. Heb je nog meer van die mooie foto’s gemaakt? Druk ze af op groot formaat en maakt er een speciale tentoonstelling van. Het verhaal erbij maakt de foto’s extra waardevol.

    Het lijkt me super om tussen al die garens mooie pareltjes te vinden. Als garenliefhebber vast moeilijk om je in te houden met kopen.

    Groetjes, Margaret