Handgeweven sjaals

Weet je nog? Dat ik begin vorig jaar mijn eerste weefsel maakte bij mijn tante? Inmiddels heb ik een eigen weefgetouw (een Glimakra met 4 schachten) en een flinke voorraad garens. Deze sjaals weefde ik in de afgelopen paar maanden. De onderste (een driehoekige omslagdoek van sokkenwol) nog bij mijn tante. De bovenste drie helemaal zelf op de Glimakra. Ik krijg nog geen genoeg van het spelen met kleuren en patronen, dus er zal vast nog een flinke stapel sjaals, kussenhoezen en placemats (ook in de planning) volgen… Op Instagram geef ik af en toe kijkjes achter de schermen, dus daar kun je zien waar ik op dit moment mee bezig ben…

 

weven

 

Voor wie meer wil weten over de sjaals (bovenste foto, van boven naar beneden):

1: Bindingen uit het boek ‘Designing woven fabrics’. Mix van wol, katoen en acryl en een bolletje breigaren (wol).

2: Linnenbinding. De ketting bestaat uit groepjes van 5 garens willekeurig doorgehaald. De inslag is geweven met dun aubergine garen. Mix van wol, acryl en katoen.

3: Keperbinding. De ketting bestaat uit groepjes van 3 garens; roze, goud en geel (mix van wol en acryl of katoen). De inslag is gemaakt van donkerblauw garen (wol).

4: Driehoekige omslagdoek (140×70 cm) in linnenbinding, gemaakt van sokkenwol.

 

 

Bewaren

Bewaren

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hoi Manja,

   Dankjewel! Ik heb geen plannen om ze te verkopen, maar mocht je ooit interesse hebben in een bepaalde sjaal dan mag je me altijd een mailtje sturen hoor.

   Groetjes, Lisette

 • Prachtige geweven sjaals. Als het weven je te pakken heeft, dan kun je zoveel kanten op. Het is best rustgevend, terwijl je inde kleurcombinaties en patronen ook emoties en energie kunt meegeven.

  Veel weefplezier, Margaret

 • Wat een prachtige sjaals! Ik benijd je creativiteit, niet alleen met het schilderen, maar ook bij het haken en ( nieuw!) weven.
  Geweldig!! Enneh.. ik geloof je direct dat weven meditatief werkt, zo ervaar ik het ook als ik haak of schilder!
  veel liefs, astrid

 • Via Google kwam ik op je site terecht. Wat een mooie sjaals!! Leuk om je creatieve projecten te zien. Ik wil ook gaan beginnen met weven. Heb via marktplaats een tweedehands weefgetouw op de kop getikt. Ik mis alleen nog iets voor het maken van de schering. Ik vroeg me af wat jij hiervoor gebruikt?

  • Hoi Silke,

   Dankjewel voor het compliment. Wat leuk dat je ook gaat beginnen met weven. Wat voor getouw heb je? En heb je al eens gekeken op weefnetwerk.nl? Hier vind je heel veel informatie en tips. Ik gebruik een scheerplank zoals deze: http://www.weefgetouwenmeta.be/weefgerief/schering.php (links). Ik heb de mijne gekregen via een andere weefster. Je kunt dus eens informeren op weefnetwerk of in de Facebook groep ‘Weven’ en ze zijn regelmatig te vinden op marktplaats.

   Hopelijk kun je iets met deze tips. Succes!

   • Ik heb een klein tafelgetouw met vier schachten. Kan ik eerst eens kijken of het weven me een beetje ligt. Ben benieuwd… :D

    Bedankt voor alle tips!! Wellicht kan ik daar iets vinden.

 • Hallo, ik kwam bij toeval op jouw site . Wat mooi die geweven sjaals. Ik ben momenteel op zoek naar een cursus, workshop waar ik kan leren weven. Is het moeilijk? En heeft u enig idee waar ik kan leren weven in België?

  • Hoi Hilde, Wat leuk dat je wil leren weven. Weven kan best lastig zijn, maar als je er het geduld voor hebt en van precies werken houdt, is het heel goed te leren. Je zou eens bij Weefnetwerk kunnen informeren voor adressen in België (www.weefnetwerk.nl). Succes! Groetjes, Lisette