Dragonmoon

Zo fijn als twee passies samenkomen. In dit schilderij heb ik mijn liefde voor textiel en verf gecombineerd. Het idee is een beetje uit nood geboren. Ik heb een flink aantal schilderijen, die op de nominatielijst staan om overschilderd te worden. Maar soms heb ik gewoon behoefte aan een blanco canvas. Ik kan natuurlijk een nieuw schildersdoek kopen, maar ergens vond ik dat zonde. Daarom maakte ik van oud textiel mijn eigen blanco doek. Twee vliegen in een klap, want zo recycle ik ook nog eens oude lapjes stof.

Herinneringen

De basisstof komt van een (lievelings) korte broek die verkleurd was. De rand van de beige rechthoek rechtsboven is nog de originele kleur. Ik vulde dat aan met een klein patroonstofje (linksonder – ooit gevonden bij Mooizooi) en stukjes spijkerstof van een oude spijkerbroek. Leuk toch, dat elk stofje zo zijn eigen verhaal heeft?

De titel

Bij het in elkaar zetten van de verschillende lapjes ontstond al een patroon. Dit patroon heb ik als basis gebruikt voor de schets en de uitwerking van de voorstelling. De vormen doen mij denken aan draken of bergen (wat mij betreft de plek waar draken wonen). Met de volle maan erbij kwam ik algauw op de titel ‘Dragonmoon’.

Het doek komt ingelijst in een houten baklijst. Meer informatie en bestellen.

Author: Lisette

Met de natuur en ‘gevonden materialen’ als inspiratiebron maak ik eigenzinnige schilderijen, tekeningen en ontwerpen van textiel. Heb je een vraag of heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem gerust contact op. Meer zien? Bekijk de collectie of neem een kijkje achter de schermen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *